info@mirec.com   +31 40 250 88 00

Oplossingen op maat

Bent u op zoek naar een meer omvattende oplossing? Is er speciale regelgeving in uw branche?

Onze portfolio van diensten op maat lost het allemaal op! Uw elektronisch-afval adviseur zal uw specifieke bedrijfsparameters evalueren en een recyclingoplossing op maat aanbevelen.

Voor sommige markten standaardiseren we de business case en maken we deze beschikbaar als een specifieke recyclingoplossing op maat.

Hieronder worden drie voorbeelden van recyclingoplossingen op maat beschreven:

 

Recyclen van Set Top Boxen

Deze dienst is geschikt voor kabel-, breedband- en satellietproviders. SLS betaalt aanbieders voor hun verouderde kabeldozen. We recyclen de verouderde dozen en leveren rapportages om te laten zien dat er geen apparatuur op de grijze markt terechtkomt.

Hoe het werkt

SLS haalt verouderde kabeldozen en DVR’s op en stuurt ze naar een SLS-verwerkingsinstallatie. Hier worden de units uitgepakt en gesorteerd. Serienummers van elk apparaat worden geregistreerd en harde schijven worden gewist en doorverkocht. Alle andere materialen worden op verantwoorde wijze gerecycled. Deze oplossing is in het veld getest en voldoet aan alle betrokken regelgeving en biedt een economisch interessante manier om met verouderde materialen om te gaan.

Garantiereparaties voor tuinapparatuur

Deze oplossing is in eerste instantie ontwikkeld voor een grote leverancier van gazon- en tuinmachines. SLS verzamelt, vernieuwt en verkoopt gebruikte gazonmachines die nog onder de garantie van deze leverancier vallen. Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van reverse logistics, zijn we in staat om een efficiënte reverse logistics-service te bieden en de levensduur van de apparatuur te verlengen. Onderdelen worden herwonnen van eenheden die niet meer economisch gerepareerd kunnen worden en het resterende materiaal wordt op verantwoorde wijze gerecycled.

De rapportagestructuur in dit pakket biedt onze klanten financiële voordelen door inzicht te geven in de kosten die gemoeid zijn met het garantieproces. Onze klant heeft nu de mogelijkheid om deze processen op een efficiënte manier te beheren.